Opvoeden

Het is belangrijk om een hond goed op te voeden. Hem goede regels te leren waarmee hij zijn hele leven vooruit kan en weet wat wel en wat niet wenselijk is, zowel thuis als buitenshuis. Maar dat is niet zomaar even gedaan.

Het kan ook voor komen dat uw hond inmiddels wat ouder is, maar nu wat gedrag begint te vertonen wat niet echt wenselijk is.

Door middel van het leren belonen van gewenst gedrag en het ombuigen van ongewenst naar gewenst gedrag help ik eigenaren bij het (her-)opvoeden van de hond. Zowel pups als oudere honden.

Ik heb er voor gekozen om geen groepslessen meer te geven maar uitsluitend via 1 op 1 lessen aan de slag te gaan met de eigenaar en de hond. Ik heb in de loop der tijd ervaren dat met deze privélessen aanmerkelijk betere resultaten behaald worden.

Vaak wordt gedacht dat het belangrijk is om met de hond naar een hondenschool te gaan om de hond goed te socialiseren. Maar komt uw hond in de praktijk ook regelmatig zoveel honden tegelijkertijd tegen?
We denken vaak dat de hond het leuk vindt op de hondenschool, maar veel honden vinden het daar erg spannend en presteren daardoor niet zoals verwacht wordt door de eigenaar. “hij doet alleen maar snuffelen tijdens de les” en “thuis doet hij het wel” zijn veel gehoorde opmerkingen van eigenaren. Dit geeft frustratie bij de eigenaar wat reflecteert op de hond.

Bij een privécursus kan specifiek aandacht gegeven worden aan het opvoeden van de hond in de huislijke omgeving. En die is voor iedere hond anders.
De lessen vinden plaats bij mij op het trainingsveld. Daarnaast is er ook een binnenlocatie waar bij slecht weer geoefend kan worden.

Tijdens een privécursus kan onder andere aandacht besteed worden aan:
– aanleren van commando’s als zit en lig
– aanleren van de bench
– alleen kunnen zijn
– voorkomen ongewenst gedrag (opspringen) naar mensen
– voorkomen ongewenst gedrag naar andere honden
– “hier komen” op verzoek
– wandelen met een ontspannen lijn
– etc.

Tijdens de lessen ga ik met de eigenaar van de hond aan de slag om te leren hoe honden denken en communiceren en hoe je dat in kunt zetten om het gewenste gedrag te krijgen. Daarnaast werken we aan het creëren van een goede baas-hond relatie. Want die vormt de basis voor succes!

Opties:

Er zijn meerdere opties mogelijk voor het volgen van privélessen:

Privécursus:
Duur lessen:                45 minuten
Frequentie:                  Wekelijks of 2 wekelijks (afhankelijk van het doel van de cursus)
Locatie:                         In overleg te bepalen.

Kosten 5 lessen:        € 170,=
Kosten 10 lessen:      € 335,=

Het betreft hier eens strippenkaart waarvan de lessen in overleg gepland worden. De strippenkaart blijft geldig tot 1 jaar na de laatst genoten les. Daarna komt deze te vervallen.

Reiskosten:                € 0,25 per kilometer (v.v) gerekend vanaf postcode 5527AB

Losse lessen:
Deze kunnen ingezet worden wanneer er behoefte is aan advies over eenvoudige gedragsproblemen van de hond die niet via gedragstherapie behandeld hoeven te worden.

Kosten:           € 50 per uur.
Reiskosten:   € 0,25 per kilometer (v.v) gerekend vanaf postcode 5527AB.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Op alle cursussen en lessen zijn de Algemene Voorwaarden van My dog and I van toepassing.